Ingredienser
Portioner: 4
4 apelsinskal
1/4 kopp farinsocker
1/2 tsk kanel
1 msk julienned apelsinskal
Tillagning
Prep: 15 minuter | Cook: 3 minuter
-
Skär skalet av apelsinerna och skär apelsinerna i skinn segment, vilket gör att allt märg har tagits bort.
-
Placera i en gratängform eller en grund ugnsform och strö brunt socker och kanel. Topp med apelsinskal. Grill i 2 minuter eller tills sockret smälter.
Brownie Med OlivOlja och Havssalt
(En kombination som du kommer att älska! Sött och salt!)
Ingredienser
Portioner: 12
4 dl strösocker
200 g mörk choklad
1½ dl Extra Jungfru OlivOlja
1 dl vatten
2½ dl vetemjöl
3 ägg
Havssalt, att garnera med
Tillagning
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Smält socker och choklad i en kastrull på svag värme tillsammans med Extra Jungfru OlivOlja och vatten.
-
Vispa ner mjöl och ägg. Rör tills smeten är slät.
-
Häll smeten i en smord och bröad bakform eller Förbered en 9" kvadrat panna genom att koppla ihop den med aluminiumfolie.
-
Baka kakan i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Den skall vara kladdig.
-
Låt kakan stelna i kylen över natten och skör sedan i bitar.
-
Garnera med havssalt.

Sockerkaka Med OlivOlja och Vindruvor
Ingredienser
Portioner: 10
• 170 ml olivolja
• 3 ägg
• 150 gram dränerad yoghurt
• riven skal av 1 orange
• 250 g Farin Ap
• 180 g socker
• 1 vanilj
• 340 g vindruvor
Tillagning
· I en stor skål satte vi olivolja, ägg, yoghurt och apelsins rivna skal. Röra om materialen manuellt.
· Tillsätt Farin Ap och socker och blanda med en bakverkspatel. Tillsätt vanilj och blanda för att göra en enhetlig blandning.
· Tillsätt hälften av druvorna och blanda för att blanda i blandningen.
· Häll med olja och sätt lite mjöl i en rund kakaform (26 cm i diameter). Häll blandningen i.
· Sätt den andra halvan av druvorna på kakans yta.
· Baka kakan i en förvärmd ugn vid 180°C i 50 minuter.
· Låt kakan svalna i 10 minuter. Ta sedan kakan ur formen.
· Servera kakan med glass i ditt val.
källa: https://alevri.com/recipes/keik-me-elaiolado-stafylia