Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Grekiska Ostar

Grekiska Ostar

Grekiska ostar

Prisbelönt grekiska ostar, med sin unika smak, förklara varför i Grekland den årliga konsumtionen per capita är högre än i något annat europeiskt land. Mjuk, krämig och hårt, vitt och gult, frisk och mogen, salt och sött, var och en en adel, alla tillverkas med skicklighet och skicklighet. Koka dem, blanda dem, galler och strö dem, vin-bind dem, steka dem, stoppa dem, älskar dem ... Följ oss på en tur till varje region som har utvecklat sina egna speciella sorter av ost.

Ingenting väcker upp drömska bilder av Greklands bättre än den Egeiska, hem till otaliga öar stora och små och matlagning traditioner som gamla som Homer. Islanders har sin unika existens definieras av den djupaste band till plats och familjära rötter, i likhet med varandra, oavsett om de kommer från platser som off-the-upptrampade stigen som Ikaria eller så kosmopolitiska som Rhodes och Santorini.

Låt oss ta en tur i Egeiska havet, särskilt i nordöstra Egeiska havet, där ostar varierar. Manoura från Sifnos åldras i vin drägg, Kalathaki från Limnos, en härlig korg-formad, getmjölk vita saltlake ost, besläktad med feta, tar sitt namn från korgen (= kalathaki) som används för att producera den.

Vita ostar

Flytta längre ner möter vi de Dodekanesiska ostar, såsom Krassotyri och Sitaka. Krassotyri är en specialitet Kos. En log-formad, ribbad vin indränkt ost som under de senaste åren har börjat sin resa utanför ön. Detta liknar vin blötlagda ostar produceras även i Nyssiros och Leros. Sitaka, en av de mest ovanliga mejeriprodukter i Grekland, är en syrlig, krämig spridning, inte olikt yoghurt ost tillverkad av något jäst får-och / eller getmjölk, som har saltats något och minskas med låg traditionellt vedeldade eld . Det är en specialitet Kassos och serveras med en läcker lokal pastarätt tillsammans med karamelliserade lök.

Låt oss nu gå lite mot Kykladerna, för att möta Kykladerna ostar. . San Mihalis i Syros Island, också en SUB ost? Manoura i Sifnos ", med en rosa nyans och mörk, winy doft? Klor från Santorini, som skall ätas antingen färsk (och mjuk), eller äldre än pasta? Du bara nämna det!
Om du befinner dig i Kreta, kretensiska ostarna hittar du som är en del av hälso-och lång livslängd förhållande orsakerna till öborna. Alla kretensiska ostar är tillverkade av antingen får-eller getmjölk eller en kombination av båda.

Här är en kort lista:

Gruyère, kanske den mest berömda av Kretas ostar, sträcker sig från söt, ung, att nötig och klangfulla, när åldern.

Kefalograviera, hårdare och mer än pikanta graviera är en tabell ost som ofta används också i bakade rätter som pastitsio och moussaka.

Myzithra, en ny mesost relativt låg fetthalt, och liknande ricotta.

Staka, en kolesterol-rik delikatess bara finns i västra Kreta, som framställs från krämen skummas av toppen av fårmjölk.

Gruyère Ost

Den vackra Gruyère Ost är nu en tradition. Den är gjord så långt norrut som Makedonien och så långt söderut som Kreta, på Korfu i väster, i Mytilini i öster, och bara om allt däremellan.

 I Epirus hittar du Feta, förstås - den herde osten par excellence. Dodoni, distriktet runt den antika Oracle och amfiteatern, producerar några av landets bästa. Du hittar också Galotyri, bokstavligen "mjölk ost," oemotståndligt krämig och syrlig, men svårt att hitta utanför herdarnas fästen Epirus, Thessalien och Roumeli. Hård, är stickande Kefalotyri tillverkad av get-och fårmjölk, och används främst för rivning. Söt Manouri, en slät messmör tillverkad av fårmjölk eller en blandning av får-och getmjölk som grädde har lagts till, kommer i långa, rena vita cylindrar. Läcker med frukt eller på eget till efterrätt.

Och, naturligtvis, sist men inte minst, Feta: Greklands ost för alla årstider.

Feta

 I Grekland osten kursen löper parallellt med måltid. Feta, den nationella grekisk ost är obevekligt gnagde på, vare sig det är med en vinter sallad på kokt bittra gröna eller en varmrätt av sommarens grönsaker stuvade i olivolja, eller en midnatt mellanmål hand i hand med en bit av skarp, iskalla, söt vattenmelon. När det gäller ovanliga lagring av Feta, finns det en perfekt logisk förklaring: Feta är en kantfri vått ost. Det åldras och härdas i saltlake, och kommer att hålla alla sina smaker om det fortfarande submerged.Greeks (tillsammans med osten besatta franska) har den högsta per konsumtionsenhet capita ost i Europa.

Feta är helt enkelt en grekisk bordet ost, men det är också utmärkt i alla möjliga andra rätter. Som en huvudingrediens, finner det sin väg in kyndel pajer, gjorda med fetaost och ägg, eller kombinationer av ost, eller blandningar av greener och ost. Det är också en märla på meze bordet och kan grillas eller bakad vid papperstillverkning och även sauterade, ibland med en skorpa av muttrar eller sesamfrön eller en enkel ägg och mjöl tvätt.
Det är i grunden mer av en måltid i sig.

Under åren som Grekland blev urbaniserad och jordbruk alltmer mekaniserat, ny teknik nådde Mejerivarutillverkning var inte längre en enkel lokal angelägenhet. Detsamma hände i hela Europa, så småningom kräver att Europeiska kommissionen att anta "Skyddad ursprungsbeteckning" (SUB) märkning regler för distinkta, traditionella livsmedel. Tjugo grekiska ostar har beviljats ​​SUB status hittills enligt dessa föreskrifter.

Om du är intresserad i denna produkten, snälla tryck här!