Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Kretan Deli

Om du är intresserad av matlagning och framförallt av mat som tillagas och serveras i Medelhavsområdet och särskilt på Kreta, då har du kommit till rätt hemsida.

KretanDeli  är ett företag som importerar några av de finaste grekiska livsmedlen och distributerar till företag och enskilda konsumenter i Sverige och Norge.

Kretan Deli är den äkta smakupplevelsen från Kreta!

Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Ingredienser

    3 schalottenlökar

    1 vitlöksklyfta

    9 dl svampbuljong

     (vatten och buljongtärning eller fond)

    2 msk olivolja

    3 dl carnaroli- eller arborioris

    2 dl vitt vin eller matlagningsvin

    250 g kastanjechampinjoner

    3 msk smör

    2 dl riven kefalotyriost eller pecorinost eller parmesanost

    salt och nymalen svartpeppar

    ruccola till servering

Så här gör du

1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm.

2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg.  Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset.

3. Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta.  Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd.

4. Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar.

5. Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen.